Sunday, 23 September 2012

R-A-Y-A

PART V

Assalamualaikum and hye peeps :/

this part gonna be last part.fuhhh.raya sakan kemain sampai lima part hahhaha.cakap jek takde mood raya itulah inilah.dua hari sebelum habisnya raya kitaorang sekelas plan nak beraya bersama.wuhuuuu yabedabedu.rancang punya rancang punya rancang jadi.waktu plan plan tu sepatutnya pergi 3 kereta tapi masa hari kejadian haha kemain hari kejadian kereta lagi satu orang-yang-nak-bawak tak bangun bangun tidur.zzzzzz.udah dikejut berulang kali enggak bangun jugak hahahha.siap pergi rumah dia lagi kejut tapi tak bangun soooooooooo kereta lagi satu cancel jadi 2 kereta.pergi 2 kereta hmmmph 2 kereta *kelip kelip mata hahahha merepek.satu kereta aina bawak satu lagi seperti biasa jol lah tolong bawakkan kitaorang.untunglah aina dah ade lesen boleh bawak kereta ke sana ke sini kitaorang yang takde lesen bergantung harap jeklah hahha.

dalam belas belas yang join pehhh seronok meriah haaa ape lagi semua boleh kikikiki.pukul 10.30 cenggitu kumpul dekat esso ke caltex tak ingat dekat tanjung labuh.rumah first yang ditujui rumah didie.mak dia masak murtabak maggi ade kek batik phewww menggiurkan.

didie's
lepastu gerak pergi rumah mira adam.rumah diaorang ni dekat dekat,dalam satu kawasan tapi nak mencari dia aduhaiii hahha rumah dia ade landscape wuuuuu

mira adam's
lepastuh pergi beraya rumah diyana.perayaan wahh ayat hahaha diteruskan ke ruma cikgu zubaidah.sampai depan rumah cikgu zubaidah aku nampak kereta someone yang buatkan aku tak nak masuk situ.orangnya adalah tetttttttttttt sensored woi hahaah.diaorang yang lain pon tanak pergi hahahha.memula nak cancel pergi rumah c.zubaidah tapi teacher text cakap makanan banyak takde sape nak makan ape semua.tapi waktu teacher text kitaorang dah ondeway nak pergi rumah min so,plan diubah hahah kemain.pergi rumah teacher nanti.jappp kenapa panggil teacher of course sebab dia ajar english.-..-

sampai rumah min eh belum sampai lagi waktu dekat luar lagi belum masuk pagar memasing macam'wahhh besar gila rumah min ni.gila ahhh rumah dia" kay rumah dia memang besar.aku tak pernah beraya rumah orang sebesar rumah min.ni jujur.siap sembahyang ape semua ahh dekat rumah dia.

min's
lepastuh beraya rumah pika malek.dapat air coca cola sorang setin hahaha.lepastu pergi rumah aina.pehh yang rumah dia ni terbaik.okay kakak dia masak ayam asam pedas,sotong kangkung,telur dadar,sayur taugeh haa dengan nasi putih takkan makan lauk jek hahah.siap ade eskrim bagai.memasing memang tengah lapar ape lagi terkam ahhh hahha.dahtuh baru pergi rumah c.zubaidah balik.you know what?rumah c. zubaidah ade ketupat okay.lagilah phewww ade ayam merah memacam lagi tak ingat.sampai sini memasing dah mendak kahkah.lepak lepak situ sat patuh pergi rumah cikgu khulasah pulokkk.rumah dia lagi banyak makanan dengan pizza satay roti jala woii memacam tapi memasing makan secoet jek kenyang kan.

raya pada hari tu diteruskan lagi beraya rumah lela pulakk.masa tu dah pukul 6-6 lebih dah haaa raya tetap raya.poommmpammm kat rumah lela sampai pukul 6.30 gitu,memasing dah penat.kereta lagi satu lepas beraya rumah lela terus balik yang kitaorang pergi sambung beraya rumah haizu.see?raya sakan gila bapak punya.kihkihkih.rumah haizu mak dia goreng mee hoon duhh makan lagi senak perut.pukul 7 lebih baru gerak balik dari rumah haizu.sampai rumah dah dekat maghrib.hahahha baru betul raya dari pagi sampai maghrib.

haaaaaaaaaaa *kesat peluh*habis pon cerita pasal raya 2012 ni.kesana kesini kemari beraya hahaha.bila beraya tak sedar diri nak periksa SPM tahun ni.okay seram.sebulan lebih jek lagi sebulan lebih jek tinggal.aduhaiii gigil kepala lutut.kay nilah ceritera raya beta ha-ha-ha.wait for next entry dude.psssst next entry tu taktahu lah nak update bila,exam dah nak dekat haa lepastu result trial macam tetttttt kay tanak cerita sedih :( untill we meet again assalamualaikum 

XOXO,
HADIRAH <3





Monday, 17 September 2012

R-A-Y-A

PART IV

Assalamualaikum and hye peeps:/

seperti yang diberitahu di entry sebelum ini okay part ni khas untuk merdeka raya.weeeeeeeee soooooo here we go.okay 30 ogos tuhari sekolah aku ade buat majlis merdeka raya.malangnya budak budak ict trial pada haritu.what a sadlife?zzzzzz dimana keadilan?sedikit pon tidak diamalkan duhh sedih gila.dahlah tahun last boleh celebrate merdeka raya dekat sekolah tuptup jadi cenggini nak tanak kenalah jugak jawab paper ict sementara semua budak duduk dekat dewan pommpamm sambut majlis ni.ciss-...- rasa rugi yang teramat sangat tak dapat join majlis tuh dahlah ade perarakan siap dengan band semua.duhh yang paling seronok bila band mula mengeluarkan bunyi bunyi yang membuatkan kitaorang yang jawab exam ni rasa macam aduii diam boleh tak dahlah tak dapat join.okay saya marah majlis tuh buat haritu.tapi ape boleh buat benda pon dah lepas so senyum jek lah:) dengar kot sampai dalam kelas diaorang terpekik terlolong dekat dewan okay waktu tu memang asyik sabar sabar sabar pepandailah memasing tenangkan diri memasing dari godaan yang datang dari arah dewan hahha.

exam start 7.30 and supposed to habis pukul 10.00 tapi memasing dalam kelas dah macam cacing kepanasan belum ade pukul 10.00 dah suruh cikgu kutip kertas.hahhaha excited much.venue untuk f5 makan makan dekat kantin.kelas kitaorang makan nasi briyani.patuh ade ah kuih kuih sesikit buah buah dadih nuggets yeahh.yang penting air ribena woooo kerlasssss.masa tengah memakan tuh ade pasang lagu raya fulamak bernyanyi nyanyi punyalah seronok macam budak 5 tahun.kahkahkah XD.kalau cerita memang tak habis so lets see the pictures 

6 of us <3
while others had fun at hall
love love love

us + pn yati + pn zubaidah
anak malaysia
kami lagi
pn zalina in the middle

kay itu cerita pasal merdeka raya.sedih memang sedih sebab tak dapat join dari awal majlis tuh tapi nak buat cemana kehidupan mesti diteruskan hahah takde kena mengena.okay yang ni cerita lari sikit dari merdeka raya tapi harus dimuatkan jugak dalam entry ni weee.petang tuh lepas balik merdeka raya aku pergi beraya rumah mawaddah.mak dia masak mee patuh ade kfc woww mantop.lepastuh aku mintak tolong diyana hantar pergi rumah khalida sebab pieqa,fifi,myra dah dekat rumah dia beraya sekalilah kiranya.lepas dah lepak lepak rumah khal kitaorang pergi rumah fifi hahaha.rumah diorang dalam 10-15 minit ah kalau jalan kaki.aku dengan myra jalan kaki separuh jalan sementara pieqa pergi hantar khalida dengan fifi dulu hahaha.kitaorang memang suka buat benda pepelik.dekat rumah fifi makan nasi briyani.nasi briyani yang kat sekolah mak fifi yang tolong masak tak puas makan dekat rumah makan dekat rumah dia hahhaha.patuh pieqa hantar wa balik rumah khalida balik sebab ayah wa amik dekat rumah khalida.kay haritu memang penat gila dahlah malam ade tuition lenguh kaki.haihhh.
okay enough for this part.wait for the last part yehaaaa! long entry lagi sekali terima kasih baca :)

XOXO,
HADIRAH<3


R-A-Y-A

PART III

Assalamualaikum and hye peeps :/

duhh memang aku hari ni saje nak update semua benda cuti kan almaklumlah lagipon aku dah habis trial *bunyi mercun*eh japp japp tapi katanya kena repeat paper chemist sebab ade budak kantoi tiru bongok bukan itu budak rasa mau cincang buat sup.okay okay back to the story.raya ketiga kitaorang plan nak beraya rumah kengkawan.awal bukan?tahu saje jek.disebabkan masih awal raya lagi so,tak semua dapat join yang kampung jejauh memang taklah join raya sakan.untunglah kampung jauh wuwuwuwu.yang kat batu pahat ni yang join.yang  pergi beraya haritu,aku,khalida,diyana,pieqa and as usual jol tolong bawakkan kereta.memula macam jadi tak jadi plan ni yelah jol pun bangun lambat hari tu kan so macam tak confirm sangat.patuh khalida bgtau cakap jadi so,plan ni jadi yeayy raya!

memula aku rasa tanak pergi sebab haritu banyak cerita best best.ade lemang sebatang tomok berlakon uolls patuh petang sikit ade romantika raya rugi mak.alah tapi astro kan,confirm ade ulangan punya jangan irau hahaha.first pergi rumah mai lepastuh rumah alan(kawan khalida&diyana) aku tak kenal pon dia siapa tapi ikut jek hahah.raya haritu diteruskan lagi pergi rumah muslim(khalida punya ehem ehem)hahaha kitaorang teman jek.kakak muslim masak mee apentah macam mee bandung kari semua ade yang penting sedap gila tapi yang sedihnya waktu tu mulut aku kena mata ikan dapat makan sikit jek woooo sadlife.lepastu kitaorang pergi rumah kak hanis dia senior kitaorang.untunglah kak hanis dapat sambung course sains sukan tapi dia yang kecederaan sukan punya nanti dah keluar bolehlah jadi ahli fisioterapi untunglah~~~lepastuh gerak lagi pergi rumah adah.lepas tu balik yeayyy penat hahahhaha sampai rumah around 6.30 p.m. sebab kitaorang gerak lambat tuh yang balik lambat.sampai rumah tengok cik esa & family ade dekat rumah diaorang beraya.

rumah muslim.jap kesian diyana gambar dia gegar

hari yang sama atuk aku masuk ward.kesian dia pray for his healthy peeps.sampai sekarang dia tak-berapa-nak-sihat-sangat.malam tu kitaorang pergi beraya rumah makcik aku dekat bukit perdana.dapat beraya satu rumah jek sebab waktu tuh pon dah malam nak tengok atuk aku lagi kan.kitaorang pon tak beraya sangat lepas raya ketiga onwards sebab atuk aku sakit.

cousin.rumah.makcik.

lepas dah beraya tuh kitaorang pergi hospital tengok atok.atok wa macam tak sedarkan diri sangat kalau dia sedar pon dia bangun kejap patuh dia tidur balik.pity him.doktor kata atuk terlebih karbon dioksida dalam darah.environment sekarang kan macam teruk.malam tuh berejam jugak ah dekat hospital duduk dalam ward lepastuh agak agak dah bosan memasing bersidai dekat tepi hospital pantai tu sederet sedara mara kay waktu  memang seronok ah lepak reramai.

cousiness.waktu dalam ward
besoknya,aku jaga atuk dekat hospital.waktu tu takde orang jaga memasing ade hal pulaktu keadaan atuk sama jek jadi,aku yang takda pape haritu dengan sukarela jaga atuk ouh waktu tu aku berdua.aku ajak cousin aku teman sekali.heee kitaorang taklah jaga sangat lebih kepada berbual baca majalah sebab masa tuh atuk aku tak sedar sangat so,dia tak mintak memacam.bila ade orang tengok atuk,akulah yang kena explain itu ini sakit ape semua.malam tu pergi beraya rumah pakcik dekat parit kangkung patuh rumah sedara dekat kampung belah ayah.

raya keempat
lepastuh takde raya sangat ah ahhh.orang jek yang datang rumah.dah seminggu raya tetiba pieqa ajak raya rumah deeque.rumah deeque 5 minit dari rumah wa kalau jalan kaki,setaman lah katakan.deeque ni senior kitaorang dia tua setahun.dekat rumah dia maktok dia masak mee hoon goreng ya Allah sedap gila woooo meletopsss hahha 

deeque yang hujung sekali yang buat peace.okey
dia cantik :)
petang tuh aku pergi meronggeng dengan cousins aku sampai malam pukul 12 cenggitu.bayangkan dari pukul 5 sampai pukul 12 hahha memang suka buang masa.banyak tempat kitaorang pergi.makan memacam.mula-mula pergi cuci kereta patuh bersonogurt,makan mee racun,jejalan kat squareone,pepusing bandar,last supper dekat bus stand hahhaha

masa 31 0gos tuhkan cuti dah tu aku ade buat memakan sikit ajak kengkawan datang rumah.tak semua yang datang.ade pergi jalan tuition dan sewaktu dengannya.mak aku buat soto dengan roti jala phewww marveloussss.hahahha petang sikit dalam pukul 3 lebih dah takde orang datang lagi rumah aku kitaorang 4 motor jenjalan pergi al-ikhsan,square one.ahahha suka buang masa tak sedar nak SPM.

lol mak wa yang amikkan dan muka wa tak nampak

8 haribulan haritu raya keberapa entah adik atik ade buat bufday dahtu atik ajak datang rumah dia sambil tuh beraya sekali lah.best tau ade BBQ,mee kari fulamak meleleh air liur.

kamik.me-khalida-pipi-ipan-atik
okay untuk part ni setakat ni.wa tak banyak sangat beraya tapi beraya lah jugak.next entry khas untuk merdeka raya.sooooooo bye :)

XOXO,
HADIRAH<3










R-A-Y-A

PART II

Assalamualaikum and hye peeps :/

Sesambung sesambung part 1.nampak noe raya sakan siap berpart part kemain.sebelum tu mintak maaf bebanyak sebab nak buat enrty ni dan seterusnya banyak berdasarkan gambar sebab baru ingat semua benda ade gambar ade cerita almaklumlah di setiap gambar ade lagu haaa merepek.raya diteruskan dengan raya kedua that day wa bangun lambat haaa penat katanya.taktahu padahal penat apenya.siang hari seharian hariannya duduk dekat rumah terlentang tiarap terlentang balik tiarap balik yang penting hari tu ade cerita siapa dapat lisa? okay cerita tuh kelakar gila jepp sepahtu tukan handsome gigi dia berlapis lapis duhh-.- nak dekat dekat maghrib gitu ade makcik datang rumah berayooo lepas maghrib gitu kitaorang pergi beraya rumah cik melor lepas tuh besoknya beraya rumah cik mawar patuh melati patuh kemboja hahahhahah aku merapu tak tak melati tuh semua takde sesaje nama hiasan yang cik melor tuh memang betul lah.dia tuh macam sedara jauh ah sedara belah ayah wa kan wa dah cakap wa tak kenal sangat sedara belah ibu wa yang wa kenal sepupu sepupu memakcik tuh jek yang jejauh sikit wa tak kenal.

dekat rumah cik melor duduk berbual cerita cerita mak mak bapak bapak jeklah tapi yang bercerita anak anak duduk bawah makan kerepek pisang minum teh o hahahha.

muak makan kerepek pisang barang kali.we're cool likethat
lepas pergi rumah cik melor pergi rumah cikesa ni pakcik wa bapak wa punya abang dia ade buat kenduri.orang tengah tahlil dekat bawah kitaorang dekat atas memekak amik gambar dan sewaktu dengannya sampai sepuluh kali kena tegur suruh senyap

gonjolesss cousins

raya gambar raya gambar raya

minta halal makan minum ya hahhaha



lepas tahlil dah settle ape semua tetiba diaorang bawak keluar secret recipe mak oi kemain memasing semua tanya bday sape ni eak,eh sape punya befday ni itu ini itu ini hahahhaa dalam hati wa dah agak mesti bday tyha takkan bday aku pulak hahha

birthday girl

so,tyha happy birthday may Allah bless you.dah besar dah boleh kahwin eh?hahha.kay entry ni panjang lagi tunggu part III pulak ea hahahha bye :)

XOXO,
HADIRAH<3







R-A-Y-A

PART I

Assalamualaikum and hye peeps :/

Ape itu raya?raya ape itu?ahhh madah.seperti biasa raya adalah kemenangan umat islam setelah sebulan berpuasa yeayyy menang menang japp menanglah sangat wa rasa wa kalah puasa kali ni.kay diam tanak komen lelebih perempuan kan biasalah.haaa lagi satu aku memang suka raya dah habis dah pon baru nak cerita pasal raya itu dan ini yelah baru semalamnya pon adoi start berblogging balik.lagipon wa saja nak feeling feeling raya lagi sedangkan semalam dah last raya wa saja,memang saja,bukan ape supaya hubungan dengan raya ini terus berkekalan haa kepala dia merepek.

jujur cakap raya tahun ni aku rasalah kan raya yang paling tak best senang cerita takyah raya pon takpe nampak tak ayat sentap.taktahu kenapa memang dari awal lagi mood raya tak datang datang kalau nak cakap dia suruh focus dekat SPM mood study kejap datang kejap pergi sama jek.atau mungkin dah besar tuh yang tak excited sangat nak raya atau itu atau ini haihhh tak kesahlah raya pon dah habis ;p

nak tak nak kenalah raya jugak eh bukan sebenarnya walaupon takde mood raya,raya tetap raya yeayyyy happy me.cakap jek takde mood raya tapi raya sakan jugak well me.malam raya tak duduk rumah ke sana ke sini dengan sepupu pergi bpwalk jalan jalan cari pasal.hahahha.pagi pagi raya dah pergi rumah cikesa almaklum taman sebelah jek kan aku pergi berdua dengan abang aku naik motor vroom vromm haaa baru rempit.lepas tu pergi rumah orang jaga a.k.a mak rumah dia lagi dekat depan rumah jek.aku pergi berdua lagi dengan abang yeahh we are cool like that.kitaorang sweet couple kau ape tahu :3 lepak lepak sat minum minum bebrual kosong *ayat orang tua* patuh balik rumah tengok ibu ayah takde ini bermana kitaorang kena balik kampung belah ayah naik motor sebab ibu ayah dah balik kampung dulu yeahhhh lagi sekali.alahai kampung wa 10 minit jek dari rumah kalau jalan kaki lama sikit ah.hahha 

kitaorang naik motor tak pakai helmet pon hahah abang aku cakap tak payah lagipon raya pertama kan mana ade polis nak saman saman ni semua haa aku suka buat andaian sendiri sekali kena saman nganga ahh habis duit raya nasib baik takde benda selamat pergi selamat balik siap main reronda lagi.cuba bayangkan aku naik motor dengan pakai tudung baju kurung habis kain terbang terbang tudung dah jadi bentuk bumbung minangkabau takyah cerita malu kita.rumah first pergi bila sampai kampung rumah makcik aku wee atuk aku ade dekat situ so,pergilah situ dulu.dah salam ape semua pergi raya rumah bau bau bacang sedara mara sepupu sepapat dekat dekat rumah makcik.jalan kaki macam marhaban habis berlecak ketiak *selekeh* .

dapatlah raya lima enam rumah masing masing dah kepenatan lepak lepak dulu rumah makcik aku gosip gosip.hahaha biasalah perempuan.patuh pukul 3 gitu balik rumah sebab petang nak pergi balik kampung lagi satu kampung belah ibu,lepas asar.haaa kampung lagi satu ni jauh sikit tapi taklah jauh sangat setengah jam sampai dah.kampung aku dua dua dekat haihhh bosan kalau jauh kan seronok baru feel balik kampung ohhhhh balik kampung.sampai kampung pommpammpommmpammmm tengok vanilla coklat raya makan kuih dekat rumah embah pukul 11 gitu balik ahh.kitaorang tak beraya sangat pon dekat sana raya rumah embah jek sebab aku tak rapat pon dengan orang orang kampung tu jadi takyahlah raya eh gitu pulak hahah 

kay panjang betul cerita menyayah jek lebih kalau boleh setiap seminit aku buat ape nak cerita :0 tunggu untuk part II btw,sorry for the long entry

RAYA PERTAMA RAYA PERTAMA RAYA PERTAMA


XOXO,
HADIRAH<3




Sunday, 16 September 2012

hyehoyheeee

Assalamualaikum and hye peeps :/

HI! I'M BACK BACK BACK

hai semua hai hai *lambai tangan .fuhh fuhh dah bersarang wa punya blog ni *amik vacuum setahun plusplus dah tak update.mimpi apentah nak start berblogging ni pon tak tahu.tetibe terpanggil untuk berblogging balik dah dapat hidayah mungkin.rindu nak update nak bercerita nak segala galanya terhadap blog usang ni takyah cerita ah nafsu melonjak lonjak namun hati kata jangan jangan.hahhaa tak sebenarnya lebih kepada malas nak update blog.heeee i'm a busy girl okay.uhukuhuk

sebenarnya rasa excited yang teramat sangat nak update blog ni kejadah semua ni.sekarang ni aku rasa twitter dah makin bosan sedikit demi sedikit,facebook apetahlagi bosan to the max tapi still bukak still online walaupon bosan saja buang masa.haaa bila dah bosan dengan fb dengan twitter tu yang terpanggil untuk balik kepada yang lama BLOG yeahhh blogggggggg kuikuikui ini bukan dasar kacang lupakan kulit atau sewaktu dengannya tapi saya cuma takde masa untuk menghadap menaip entry itu dan ini.

sebenarnya entri ni cuma nak cerita sesikit jek pasal aku dah mula berblogging balik yeahhh happy me tapi tercerita panjang tuh yang malas tu niat nak taip sesikit tuhlah tuhlah kalau dah bebel menyanyah tak reti berenti.fakta.sooo, bye wait for next entry okey banyak benda nak ceghita :)





XOXO,
HADIRAH <3