Monday, 17 September 2012

R-A-Y-A

PART I

Assalamualaikum and hye peeps :/

Ape itu raya?raya ape itu?ahhh madah.seperti biasa raya adalah kemenangan umat islam setelah sebulan berpuasa yeayyy menang menang japp menanglah sangat wa rasa wa kalah puasa kali ni.kay diam tanak komen lelebih perempuan kan biasalah.haaa lagi satu aku memang suka raya dah habis dah pon baru nak cerita pasal raya itu dan ini yelah baru semalamnya pon adoi start berblogging balik.lagipon wa saja nak feeling feeling raya lagi sedangkan semalam dah last raya wa saja,memang saja,bukan ape supaya hubungan dengan raya ini terus berkekalan haa kepala dia merepek.

jujur cakap raya tahun ni aku rasalah kan raya yang paling tak best senang cerita takyah raya pon takpe nampak tak ayat sentap.taktahu kenapa memang dari awal lagi mood raya tak datang datang kalau nak cakap dia suruh focus dekat SPM mood study kejap datang kejap pergi sama jek.atau mungkin dah besar tuh yang tak excited sangat nak raya atau itu atau ini haihhh tak kesahlah raya pon dah habis ;p

nak tak nak kenalah raya jugak eh bukan sebenarnya walaupon takde mood raya,raya tetap raya yeayyyy happy me.cakap jek takde mood raya tapi raya sakan jugak well me.malam raya tak duduk rumah ke sana ke sini dengan sepupu pergi bpwalk jalan jalan cari pasal.hahahha.pagi pagi raya dah pergi rumah cikesa almaklum taman sebelah jek kan aku pergi berdua dengan abang aku naik motor vroom vromm haaa baru rempit.lepas tu pergi rumah orang jaga a.k.a mak rumah dia lagi dekat depan rumah jek.aku pergi berdua lagi dengan abang yeahh we are cool like that.kitaorang sweet couple kau ape tahu :3 lepak lepak sat minum minum bebrual kosong *ayat orang tua* patuh balik rumah tengok ibu ayah takde ini bermana kitaorang kena balik kampung belah ayah naik motor sebab ibu ayah dah balik kampung dulu yeahhhh lagi sekali.alahai kampung wa 10 minit jek dari rumah kalau jalan kaki lama sikit ah.hahha 

kitaorang naik motor tak pakai helmet pon hahah abang aku cakap tak payah lagipon raya pertama kan mana ade polis nak saman saman ni semua haa aku suka buat andaian sendiri sekali kena saman nganga ahh habis duit raya nasib baik takde benda selamat pergi selamat balik siap main reronda lagi.cuba bayangkan aku naik motor dengan pakai tudung baju kurung habis kain terbang terbang tudung dah jadi bentuk bumbung minangkabau takyah cerita malu kita.rumah first pergi bila sampai kampung rumah makcik aku wee atuk aku ade dekat situ so,pergilah situ dulu.dah salam ape semua pergi raya rumah bau bau bacang sedara mara sepupu sepapat dekat dekat rumah makcik.jalan kaki macam marhaban habis berlecak ketiak *selekeh* .

dapatlah raya lima enam rumah masing masing dah kepenatan lepak lepak dulu rumah makcik aku gosip gosip.hahaha biasalah perempuan.patuh pukul 3 gitu balik rumah sebab petang nak pergi balik kampung lagi satu kampung belah ibu,lepas asar.haaa kampung lagi satu ni jauh sikit tapi taklah jauh sangat setengah jam sampai dah.kampung aku dua dua dekat haihhh bosan kalau jauh kan seronok baru feel balik kampung ohhhhh balik kampung.sampai kampung pommpammpommmpammmm tengok vanilla coklat raya makan kuih dekat rumah embah pukul 11 gitu balik ahh.kitaorang tak beraya sangat pon dekat sana raya rumah embah jek sebab aku tak rapat pon dengan orang orang kampung tu jadi takyahlah raya eh gitu pulak hahah 

kay panjang betul cerita menyayah jek lebih kalau boleh setiap seminit aku buat ape nak cerita :0 tunggu untuk part II btw,sorry for the long entry

RAYA PERTAMA RAYA PERTAMA RAYA PERTAMA


XOXO,
HADIRAH<3




No comments:

Post a Comment