Saturday, 18 June 2011

tak cukup rehat :(

Assalamualaikum and hye peeps :/

ouh sejak dah naik sekolah nie memang seminggu sekali lah nampaknya baru update . busy kot . baru seminggu sekolah tapi aku rasa macam dah sebulan sekolah . penat kemain . hari hari balik lambat . kene bangun pagi pagi . pagi pagi masa cuti dok sedap berdengkur guling guling atas katil tapi dah naik sekolah pagi pagi kene perah otak belajar chemis physics . oi kemain lari kau suasana . 

isnin : sekolah macam biasa . ade perhimpunan koko . duduk bahagian belakang dalam dewan .duduk dekat dekat dengan kakak f6 . bising habis . ngeeeeee . sepatutnya petang ade latihan drama tapi tak pergi sebab penat gilaaa . 
selasa : as usual . sekolah bangun pagi . petang balik lambat stay untuk latihan drama . 
rabu : sekolah sekolah dan sekolah . 2.30-4.30 koko . tapi koko aku digantikan dengan latihan drama . 4.30-6.30 tuition math . sampai rumah around 7 . penat tak penat ar .
khamis : sekolah dan belajar . petang stay sampai 4.30 ade drama . tapi hari nie sedih . kenapa ? sampai pagar depan around 4.35 tup tup tup pakcik takde . tungu lah ingatkan pakcik belum datang . sekali rasa macam tak sedap hati call pakcik . dia cakap dia dah datang tapi masa tuh aku tak kuar . ape seyh lambat 5 minit jek kot . kalau dia lambat setengah jam takde kecoh pon . mawaddah ajak balik naik bas tapi aku penat . aku call bapak aku suruh amik . pukul 6 baru bapak aku amik . melanguk kat sekolah . haish PAKCIK PAKCIK tak bayar duit van baru tahu . 
jumaat : sekolah lagi . 1 masa sebelum balik agama . mintak kebenaran kat ustaz nak keluar sebab ade drama . ustaz memang tak banyak soal . cakap jek terus kasik .
sabtu : orang cuti budak drama sekolah . ade latihan drama sampai pukul 1. tapi bapak aku amik 2.35 . 1 jam lebih aku tunggu . sob sob sob

result midyear aku sadis habis . semua huruf ada . aku cakap kat mak aku kene bebel satu hari aku . and and yang paling aku taknak mak aku yang datang masa hari terbuka . kalau ngan bapak aku senang sikit mak aku lecehlah pompuan lah katakan . btw , next week ade pertandingan drama . pemilihan bagi negeri johor . doakan yang terbaik . AMIN .

nampak tak header baru ? tuh diyana yang buat kan tadi . tengs diyanaaaaaa . sayang awak lebih kuikuikui .
jujur aku tak pandai nak buat header tuh sebab dye kene guna software . aku takde software tuh .:)

pusat sains negara,bukit qiara .

XOXO,
HADIRAH







Sunday, 12 June 2011

buang masa :>

Assalamualaikum and hye peeps :/

semalam aku telah membuang masa lepak lepak jalan jalan kat mall . tapi kali nie lain sikit . selalu aku lepak lepak kat mall ngan memembe tapi kali nie aku lepak ngan cousin aku dengan memembe cousin akuuu . well actually membe cousin aku bukan orang seni diaorang orang pahang ngan sarawak . so, cousin aku nak lepak ngan membe dia yang dulu satu poli dia . si kepoh aku nie ikut laaaah . yang sarawak tuh actually bukan membe cousin akuuuu . tapi sejak semalam dah jadi membe . sorang laki sorang perempuan . yang sarawak tuh membe kepada membe cousin aku yang orang pahang tuh *paham paham lah yer .

pkay malas nak bebel hari dah malam lets the picture talk :)

them 

mereka

me and food

JASSON *tatau eja


aku rasa macam satu hari aku dekat mall semalam . dr pukul 1 lebey sampai pukul 9 . pusing sana pusing sini . 
and and and aku suak lelaki kat gambar atas tapi dia non muslim :( . dia baik sempoi . tak segan pon jalan 5 perempaun dia sornag laki . dia budak sarawak .

besok sekolah dah OMJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY . i think i hate it . badan penat . rasa macam tak cukup lagi cuti . nak panjang kan cuti lagi 2 minggu boleh tak ? dha naik sekolah pagi pagi kene pergi pejabat hantar attendence . ouh my responsible . okeyh takut gila dapat result besok . sure banyak failed . 
dengan add math , sej , physics , chemis . ouuuuuuuuuuuuh . tak sanggup .

XOXO,
HADIRAH 






Friday, 10 June 2011

tak dihargai :(

Assalamualaikum and hye peeps :/

err. actually hari nie bday one of my bestiee*maybe.dulu yes but now i dont know*so, HAPPY BIRTHDAY NANA . MAY ALL YOUR WISH COME TRUE . actually kiteorang pernah satu gang and we are close . but sejak beberapa bulan lalu kiteorang ade masalah . which means aku yang ade masalah ngan dyeorang . just want to say sekali kau buat aku boleh terima tapi aku penat sebab kau tak pernah nak hargai akuuu .

dulu masa bday aku kau lupa nak wish . kau kata kau nak jadi orang last wish . then kau kata kau tertidur malam tuh . and i was like what the !^#&*(^&*( . padahal dia adalah orang yang paling aku tunggu wish bday aku . tapi dia boleh lupaaaa . nie memang aku tak boleh terimaa .serious aku cakaaap . bday kau aku plan baik punya beli hadiah ape semuaa . tapi nie ke kau balas untuk akuu . bukan nak ungkit ke hape tapi fikir aku ade perasaan . aku pon teringin nak rasa ape yang aku buat kat korang . tapi korang buat aku macam pfft lah weh . 

aku malas nak pikir pasal bday aku yang dah lepas yelah benda dah lepas buat ape nak dikenang kenang . weh at least aku still ingat bday kauu . and aku still boleh wish walaupon aku terasa gila masa kau buat kat bday aku dulu . aku jadi orang yang ke 4 wish untuk bday kauuuu tahun nie dekat fb. bukan nak balasan hapeeee weh . TOLONG HARGAI AKU ! susah sangat keeeee ? 

bila sekarang aku dah tak ngan kau lagi . kau tarik aku balik untuk datang kat gang whatsoeva . tapi aku bahagia ngan life akuuuu . baik dengan orang yang bukan gang aku lagi senang . takdelah kalau dyeorang tak hargai aku , aku nak terasa sangat sebab dyeorang bukan gang akuuu . boleh dikatakan everyone in the gang's bufday aku rancang untuk buat surprise . tapi bila aku korang ade susah payah rancang . yes aku tau bday aku hujung tahun*bulan 12* susah nak rancang celebrate segala bagai tapi takkan wish pon lupaa weh . 

nie semua bukan aku nak ungkit cuma tetiba lepas aku wish kau aku terkenang ape yang korang buat kat akuuu . really really dissapointed . anyway , once again HAPPY BIRTHDAY . aku tahu kau tak baca blog akuuuu . tapi aku dah wish kau kat fb and besok aku akan wish kau kat phone*malam nie takde kredit* .
and i hope you have a wonderful and happening birthday . orang keliling kau ramai nak hiburkan kau sempena bday kau nieeee . bukan macam akuuu . LIFELESSS lah weh macam nie .

*aku bukan ungkit cuma meluahkaaaan .
*holiday with beloved family yesterday*thursday* is a greatful day . eating ikan bakar makes me happy . because i love to eat . heeeeee
*dah malas nak tacink tacink . and im going to continue watching NORA ELENA at tonton . 


astana moda , melaka

XOXO,
HADIRAH



Tuesday, 7 June 2011

berjimba jimba :>

Assalamualaikum and hye peeps :/

tajuk entry hamik kau ganas betul . berjimba jimba dah macam pergi club berparty semua . padahal cuma pergi lawatan jek . okay semalam 6/6 aku pegri lawatan ke pusat sains negara bukit kiara and hospital universiti kebangsaan malaysia  (HUKM) cheras *kalau tak silap . 

kiteorang bertolak pukul 1.30 pagi (ahad ) . aku sampai sekolah around 12.30 . lepastuh around 12.40 aku , diyana , khal , mira , pieqa , kinah ngan ari pergi lepak burger arab sementara tunggu pukul 1.30 . balik skeolah semula bas dah sampai . dalam bas aku duduk ngan mira . memang meriah . dalam bas tak boleh tiduuuuur . tapi aku peham mata jek . dapat rileks gak . 

around 6 sampai masjid putrajaya . semayang , mandi ape semua kat situuuu . pukul 7 gerak pergi bukit kiara . pukul 8 lebih berenti kat mana aku pon tak tahu sebab lepas balik dr putrajay aku tidur . tapi masa dia berenti aku tak turun sebab ngantuk giler . patuh tersadar jengah tingkap tup tup nampak ade gerai . ajak diyana turun beli makan lapar lah pulak . so, breakfast pagi tuh aku makan nasi lemak dengan telur . makan dalam bas sebab ramai yang tak turun ramai yang beli kat gerai tuuuh .

dekat pusat sains sampai pukul 11 ke 12 tak ingaaaaaaaat . dalam pusat sians nie best walaupon agak macam skeolah rendah pergi situuuu tapi best . i lolikeeeeeee .lets the picture talk . heeeee :)

buy ticket here

ticket

origami

ala ala aquaria

timbang air dalam badan

dia punya permainan .

naik basikal tuk gerakkan kereta dalam kaca tu

hamster wheel

kami . mira khal kak hanis diyana

masa nie aku khal diyana lawan game kereta

tak tahu ape nama dia . tapi naik nie kene orang tolong tarikkan .
dyeorang tarikkan saya . heee

ticket saya

diayan khal mira

kami 

lepas pergi pusat sains kiteorang pergi HUKM . pergi dia punya muzium anatomi . dalam muzium almost 80 % real punyaaaa . ade setiap bahagian dalam badan yang reaaaal . ade janin yang cukup sifat . and kat sini kiteorang dapat pegang mayat . tapi bukan mayat yang baru mati . mayat nie dah diawet dah pon . darah dia semua dah keluar . dapat lah pegang the ral jantung hati usus ape semuaaaaa . takut memang takut . bukan senang nak pergi sana . tak pegang rugi pulaaaak . pegang jek lah . dapat lah rasa jugaaaak . 

souveniers tuk HUKM . 

lepas pergi HUKM . kiteorang pergi shopping . tak shopping mana pon SOGO jek . tapi kiteorang tak pergi SOGO pon kiteorang pergi jalan TAR . shopping kat sini lah syok . barang murah betul taaak ? yang pergi jalan TAR cuma aku khal kinah nagn mira jek . diyana tanak pergi sebab 5.30 dia nak balik .abang dia amik kat SOGO . so dia jalan kat SOGO . pergi jalan TAR sempat bantai pashminaaaa . tuh yang aku sukaaa . beza jugaklah harga dia dengan kat BP nie . lepas pergi jalan TAR kiteorang pergi SEMUA HOUSE patuh kiteorang pergi CITY ONE . kat CITY ONE sempat bantai bracelet ngan bajuuu . bracelet akuuu sama ngan mira amir .

our bracelets

saya dengan mira

dah penat jalan . kiteorang balik BP . patuh tersekat kat jameed lama gila kot . and akhirnya sampai BP dengan selamat . around 11 dah sampai .lepas balik dr KL singgah toilet tol SG BESI patuh straight away to our school . takda berenti mana mana pon . actually sebelum tuh da cakap kat cikgu benti kat AYER KEROH patuh maybe semua tidur tuh yang dia tak berenti . anyway its such a wonderful day ever . 
pergi denga senior dan membe yang sporting memang terbaaaaik .

*kesian ari purse dia hilang . tapi tak tahu hilang kat manaaa .
*takde gambar kat HUKM sebab tak boleh amik gambar . private katanya
XOXO,
HADIRAH








Thursday, 2 June 2011

hanging out

Assalamualaikum and hye peeps :/

1/6 ari tuh aku , diyana , khal , kinah keluaaaar . empat orang pon jadik . berempat tapi bising tak tahu nak cakap macam mana . aku samapai around 1.30 p.m. diyana khal kinah naik satu kereta . before pergi mall kereta diyana boleh pulak rosak tuh yang diaorang datang lambaaat . nengok NUR KASIH THE MOVIE ha yang nie terbaikkkk . aku sukaaaa . dekat mall memang ramai gila orang takyah cerita . budak tigs bukan main ramai . dalam panggung yang nengok nur kasih sama dengan aku dekat 10 orang budak tigs . terbaik bukaaaaan ? lepas nengok wayang jenjalan , beli cool blog ni harus patuh balik . tak lama sangat pooon . sebab aku nie ha gatal 4 setengah nak tuition lah apelah . oi tuition tetap tuition nnti kang bapak aku tak kasik kuar laaaaagi . mereka yang lain semua balik 4 setengah jugaaak . 

dalam pesbuk dia married ngan saya

nama saya hadirah . nama awak ?


kinah and khalida not in pictureeee . masa amik gambar nie khalida dah baaaalik . gambar kinah takdaaa . alah amik cuma 5 gambar jek . tak banyak mana pon (: . walaupon empat orang serious seronok and have a wonderful day . nur kasih boleh tahan best taaaaapi masa tengok takde feel sangat . ha yang nie perlu cerita masa dalam cinema kiteorang masuk masuk tengok ade orang duduk tempat kiteorang . kiteornag diri jek sebelah sit tuh . ornag yang duduk tuh dengan rasa tak bersalah buat dono jeeek . 
kinah : kenapa nie kenapa nie ?
aku : ade orang duduk tempat kita .
khalida : halau lah (statement nie aku suka )
diyana : hanya mampu gelaaaak .
kiteorang dah buat triple check dah kat ticket tuh kiteorang sit berapa betullah tempat yang ade orang duduk tu tempat kiteorang . orang yang duduk tempat kiteorang dengan tak bersalah selambe badak cakap
anonymous : kenapa ?
diyana : nie tempat kiteorang .
anonymous : check ticket . 
sekali dyeorang punya sit G kiteorang punya H yang dyeorang duduk H tempat kiteorang . patuh dyeorang dengan bengang pindah tempat duduk . mana tak bengang buat dono sekali salah dia . patuh aku degan selambe
hadirah : takpe kiteorang memang dah biasa tertukar tempat nieeee .
akhirnya dapat jugak tengok nur kasih dengan tenang . kahkahkah .

petang pergi tuition 10 orang jek datang . 5 lelaki 5 perempuan . diyana and kinah yang tuition sama sama ngan aku pon tak datang . aku pergi tuition tumpang diyana tapi diyana just dropkan aku patuh dia balik .
ha diyana memang TERBAIKKKK . btw tengs diyana tumpangkan akuuuu kalau tak tak tengok nur kasih .


peminat setia cool blog


NAK SUAMI MACAM REMY ISHAK DALAM CERITA NUR KASIH <3

XOXO,
HADIRAH


Wednesday, 1 June 2011

wedding ceremony

Assalamualaiukum and hye peeps :/

nie aku nak cerita pasal cousin aku punya wedding . wedding nie 2 hari 22/5 and 29/5 . yang 22 belah perempuan and 29 belah lelaki . yang betul betul cousin aku yang lelaki . oleh sebab masa wedding yang belah perempuan kat muar bapak aku takde so, abang akulah yang drive . bapak aku wakil BP lawan badminton untuk pemilihan wakil telekom JB and and and bapak aku menang ! yeayyyy ! aku pulak yang excited . kaykay stop cerita pasal bapak akuuu . dekta muar kiteorang disediakan rumah . so sebelum nika lepak kat rumah tuh dulu .


lagi beberapa minit bertukar status


akhirnya

new cousin


after dah nikah semua kiteorang balik rumah yang disediakan . sementara nak tunggu sanding macam bosan jek duduk situ kiteorang lebih kurang 3 family lepak kat tanjung agas . yang nie TERBAIKKKK !

sepupu sepapat

ABC <3

farhana :)

masa nak pergi tanjung agas nie aku naik cousin aku . kiteorang berempat . empat empat perempuan . kiteorang nie smeua tatu jalan nak gi tanjung agas . harap signboard jeklah . patuh kiteorang sesat act tak sesat pon cuma wrong way jek . siap bengang gila nak pusing . muka masing masing dah tebal . pengalaman membuat kita menjadi lebih matang . kahkahkah.

lepas lepak kat tanjung agas nie pergi masjid kat kat situ semayang ape semua . patuh baru balik rumah yang disediakan tuh . sampai rumah tuh tengok pengantin semua da siap siap nak jalan gi umah pengantin perempuan .

gold 

-------------------------------------------------------------------------------

yang belah lelaki kat JB .yang nie meriah sikit sebab kat rumah makcik aku so,tak kisah sangat nak bising ke hapee . kalau yang kt muar tuh rumah orang kene behave . nampak tak hipokrit ? -.- .aku pergi JB sabtu petang . malam tuh aku tido GOOD HOPE ! tengs cik esa and family(penaja) . satu bilik tidur 9 oramik kauuu . 3 lelaki 6 perempuan . sardin habis . perempaun lagi ramai takde sebarang perkara sumbang mahram berlakuu . kihkihkih

GOOD HOPE -.-

den pergi rumah makcik aku jalan kaki reramai . makcik aku nagn hotel ni tak jauh mana pon lebih kurang 10 minit jek . so, tak kisah lah tapi sampai rumah makcik aku basah jugaklah.basah sebab pagi tuh hujan , hujan tak lebat mana pon renyai renyai jek . tapi best .

pengantin :/

sedara mara

main kawin kawin

gambar ngan pengantin harus ada

possing harus

nak balik dah . dapat limau :P


3 hari bersama cousin cousin memang tak cukup okay . it's such a WONDERFUL day <3 .
btw,congrates maziz and kak nor . moga bahagia hingga ke anak cucu . 



XOXO,
HADIRAH