Sunday, 22 December 2013

okay tak?!

Assalamualaikum and hye peeps :/

hye chuolls?! amacam ade okay ke idok? hahahah. berdirinya saya disini adalah untuk memberikan sepatah dua yang berkata kata. dah dah jangan merepek merapu meraban noks. hahah. entry before ni dah dok panjang lebar mengarang tentang kehidupan baru bla dan bla. hehehhe

tempat baru okay, kawan okay, bilik okay semua okay. Alhamdulillah :') happy me yeayyy! and yeah saya ade nama baru dekat tempat baru. heheheh ade sorang kawan kenal waktu mds nama dia aina bagi nama lulu dekat guwe. hampehh sampai sekarang melekat nama lulu tu. aippp :( bukan aina jek yg panggil lulu mostly dekat sana semua panggil . emm saya terima dengan hati terbuka. hahahah

kehidupan dekat perak sepanjang empat bulan plus plus ni was fine. i love it. makan murah makan sedap makan senang. hihihi. makan jek kau dok ingat eak? makan tu penting kot. gila lagi lagi perut getah macam perut guwe ni. makan dalam u murah harga dia okaylah. makan dekat luar u pon okay. lani depa baru bukak macam macam dengan TF nya pizzahut nya urm melayang duit mak noks :( so far memang takde problem dengan makan. yeayy happy me!

bila hujung minggu bosan bosan kekadang tak hujung minggu pun kalau bosan bosan keluar naik bas youaitiemm. hikss bayo singgit jek nak powi tesco ke billion. tapi aku prefer billion kot sebab barang dia murah plus ade memacam. boleh dikatakan tiap tiap minggu pergi billion bosan gak kekadang tapi nak buat camne em cedih :( hahaha billion takde ape sangat pon gitugitu jek tapi tak lama lagi nak bukak wayang. yippi yippi. memang berdedai dedai budak yuaitiemm dengan yutipi dekat situ. hahah. tapi 4 bulan dekat perak tu aku dah explore kit kit ah. hahha tuhari takde class aku dengan classmates powi aeon manjung. heheh asyik billion tesco jek jalan tempat lain pulaklah. hahha baru baru ni kitaorang pergi aeon ipoh patuh pi mydin. heheh siap jumpa awal kau ingat haaaaa. hahhaha

keadaan u aku taklah besar mana tapi taklah kecik mana. okaylahhh. hehehe. fakulti aku pon tak jauh dr kolej dan sebab tu aku selalu bangun lambat dan jalan terhegeh hegeh. hehehe. dekat sana aku ade join usrah :') usrah ni under IMAD akak akak IMAD semua baik baik, berkasih sayang giteww. heheh. dekat yuaitiem tempat aku tiap selasa ade pasar malam memang seghonok beghonok ghonok cerita dia. hahah. pulaktu hari selasa aku ade koko memang balik koko terus ke pasarlah cerita dia. tehee. 

semester 1 aku pilih koko kesatria sebab nak tuko nanti sem 2. kesatria jek boleh tuko sem 2 koko lain semua kena sampai sem 3. paling ramai amik kesat sampai x tak salah groupnya patuh satu group 30++ just imagine. waktu daftar aku dengan rumet plan daftar sekali masuk group j. Alhamdulillah group j okay. jurulatih baik kawankawan sekumpulan semua okayy. waktu nyanyi lagu utim group kitaorng paling bersemangat. hahah lawak. rindu gila kesat. kesat ni bunyi jep cam ganas tapi fun gila weh.

secara keseluruhannya being there was fine. heheheh i love there. walaupon selalu homesick tapi dapat jugak bertahan. kehkehkeh.


my usrah mate. (ezza,kak amalina,kak maz(kak naqibah),gayah,kak fatin)

classmate!!!

holla awal there

my kesat mate.

level mate(shikin,mimi,aishoh,fatin,ayu(roomate))
my classmate!!!!!!!
to be honest, aku susah gila nak sesuaikan diri dengan budak kelas. Tambah tambah ade lelaki weh. aku tak biasa. dari sekolah rendah sampai ke menengah aku dok bergaul dengan pompuan tetiba masuk u kelas ade budak lelaki. aku jadi pendiam bila ade budak lelaki dan sangat hyper bila budak lelaki takde. heheh. nasib baik sikit jek weh lelaki wkwkwk. aku tak banyak berbual/bercakap dan sewaktu dengannya bila dengan budak lelaki. aku cakap bila perlu jek. heheeh. tapi makin lama aku makin okay dengan depa aku dha boleh sesuaikan diri sikit sikit. sekarang masuk semester 2 aku dah boleh berbual dengan budak lelaki cemana aku berbual dengan budak perempuan. heheheh 

so....................... kehidupan baru ini sangat okay!!!!!!!!!!!! everything went well. Alhamdulillah :)

XOXO,
HADIRAH <3