Saturday, 30 July 2011

rezeki hari jumaat :>

Assalamualaikum and hye peeps :/

ari jumaat ari tuh kiteorang satu kelas planned setiap sorang bawak makanan then makan sama sama . saje jek before puasa nie makan sama sama . mengeratkan silaturrahim . tak gitu ? memandangkan semua bawak makanan kiteorang satu kelas tak rehaat . semua rehat dalam kelas . dah macam kenduri siap ade carpet bagai .

before rehat masa english . teacher tak masuk kelas . so, ape lagi kalau bukan amik gambar . hobi lah katakan .patuh kiteorang semua rehat awal . 10 minit awal . masing masing dah kelaparan . tak sabar sabar nak makaaan . patuh dah makan tak terhabis . habis budak form 1 yang sederet kelas kiteorang , kiteorang ajaaak . tapi tak semua yang datang . 5 6 orang jek yang datang . malu lah katakaan . orang yang kiteorang kenal then lalu depan kelas kiteornag memang langkah kai kanan laaah . saja jek nak buat amal jariah .

okeyh lah okeyh lah lets the picture talk :-

khalida and myra

myra , kha, pieqa 

we <3

the food

jupiterians 

delicious 


 alhamdulillah rezeki :) memang kenyang gilaaa hari tuh . sampai tak larat nak habiskaaan . tapi seronok gila buat makan makan macma niee . nnti raya kita buat lagi ea ea ? kita makan ketupat pulak . hehhehe .
macam macam makanan ade sandwich , nasi goreng , sausage , fries , pau , ayam goreng , keropok lekor , kuey tiaw . wooo sedap wook . laparlah pulak cite pasal makanan #tetibe . ha aku bawak air . weeee .

btw , kelas aku 19 orang jek . sikit kan ? sorang chinese . *tetibe masuk jumlah ahli kelas pulak* anyway, besok da start puasa . alhamdulillah dapat jumpa lagi ramadhan tahun nie :) HAPPY RAMADHAN uols . hope ramadhan nie lebih diberkati dari ramadhan sebelum sebelum nie . macam ustazah tak ? okeyh lah sampai sini dulu yeeee . 

selamat menyambut ramadhan al mubarak

XOXO
HADIRAH <3

Saturday, 23 July 2011

alhamdulillah :)

Assalamualaikum and hye peeps :/

minggu nie sekolah baik baik jek :D . erm, actually minggu lepas 13/7-15/7 ade pk3 . so, minggu nie of coz dapat . result . memang kejang perut ah tengok result . dush lagi berapa bulan jek nak masuk f5 result balik balik samaaaa . kalau maintain dia tuuu A+ ke A boleh terima lagi nie pepahaaam jek laaah . but , ade yang menaik ALHAMDULILLAH ! especially sejaraaah unbelievableee . kahkahkah okbai .

sebenarnya entry nie aku nak bersyukur sangat sangat dengan kemenangan yang aku dapat tahun nie . alhamdulillah . first of all , aku dapat tempat keempat hoki sekolah sekolah daerah batu pahat . even dapat nombor 4 jek but alhamdulillah . tengs ALLAH .next year maybe aku dah tak wakil laaagi hoki . cukup buat tahun nie jek :) hoki nie lawan awal tahun ari tuuuu . congrates to the team .

tempat keempat (P) bawah 18 MSSD
batu pahat

second , kawad krs sekolah aku dapat tempat ketiga . once again alhamdulillah :) tahun depan i'Allah masuk kawad lagi :D .  kenangan masa kawad memang tak lupaaa ah . #seriously . tiap tiap hari balik lambat muka hitaaaam . semua orang tegur . tapi warna kulit dah kembali ke warna asal :) . 

ketiga kawad kaki krs MSSD
batu pahat

third , kemenangan terakhir *maybe* untuk tahun nieee . english drama kiteorang dapat first place . alhamdulillah . and kiteorang wakil BP untuk pemilihan wakil JOHOR but unfortunately , we doesnt got any place .:( tapi kiteornag still bersyukur dapat wakil and dapat pengalamaaan :) kiteornag juga bersyukur sebab kiteorang memenangi hati penonton . ramai yang expect sekolah kiteornag menang but takde rezeki . salah saktu faktor kiteorang kalah sebab sekolah kiteorang takde lelaki takde keharmonian . dah nama pon temenggong ibrahim girls school memnaglah takde lelaaaki . ape ape pon kiteorang semua puas haaati dengan performance kiteornag hari tuuuu .

johan drama bahasa inggeris sekolah sekolah
daerah batu pahat


ape ape pon ALHAMDULILLAH ! tengs ALLAH :) well actually tahun nie baru nak aktif so, memang seghonok lah menang . tuh yang share kat blog nie :) memang f4 aku baru nak meng-aktif-kan diri . hehhehehe . 

XOXO,
HADIRAH <3


Friday, 15 July 2011

terima kasih :)

Assalamualaikum and hye peeps :/

memang tak ah dalam masa beberapa jam jek update sampai dua kaaali . memandangkan takde benda aku nak buat so, update blog the best :) aku kalau dah updateee blog sentiasaaa rase nak update jek . kali nieeee aku just nak cakap zillion thanks dekat orang orang yang bagi something kat akuuuu . 

first , masa hari terbuka sekolah akuuu aku dapat domo dr nana and zalikha . which means diaorang bagi aku domo . keychain domo yang boleh gantung kat phoneeeee . aku sukaaa gilaa . masa aku nak pergi dewan jumpa bapak aku tetibe nana ngan zalikha panggil aku bagi domo tuh . aku sangkut domo tuh kat phone masa aku kat sekolah jugaaak . heeeee .

domo cuteeee

second , pada hari yang sama aku dapat cheese tart 5 ketul . nana yang baaagi . dia bagi saing dengan dia bagi domo . sebenarnya aku tak makan cheese tart tuh sebab pernah sekali masa f3 aku makan and perut aku tak leh terima cheese tart tuuh . ambik kau perut pon memilih tauuu . akibatnya aku muntah muntah . tuh yang taubat tak makan lagi . ape ape pon tengs bagi cheese tart tuh . yang penting aku tak buang aku kasik kawan kawan aku makan :) baik kan aku ?

cheese tart

third , rabu lepas tak silaaap , atikah bagi aku keychain patuuung . comeeeeeeeel . aku sukaaaa gilaaaa . mula mula aku suka gila kat keychain patung kat pensil case diaaaaa . kalau aku pergi kat pensil case dia mesti aku pegang bendaaa tuh . and at last atikah bagi keychain patung dia kat akuuu . bukan keychain patung yang kat pensil case dia , dia bagi keychain patung yang laaain tapi lebih kurang ngan keychain diaaaa . dia kata dia beli duaaa . satu dia punya satu lagi dia kasik akuuu . tengs atikaaaah . love it :D btw , keychain dia aku dah gantung kat phoneee :)

bear comeeel

aku memang suka keychain kecik kecik yang comel comel yang boleh gantung kat phone . aku memang suka semak semak kan phonee akuu . aku suka sebab benda tuh semuaaaa comel heeeee . koraaaang tengs tauuu bagi hadirah benda benda comel nieeee . almaklumlah aku jarang dapat something dr oraaang so ,bila aku dapat something aku akan teruja gilaaaa . weeee :D 

nie keychain kat phone sebelum tambah beaar .

domo(nana +zal bagi) , keychain huruf(buat sendiri) ,
bear comel (atikah), keychain kasut (percuma beli kasut converse )



sekali laaagi terima kaaaasih koraaang :) 

XOXO,
HADIRAH<3

shasha's paaaarty :)

Assalamualaikum and hye peeps :/

pergh lama gilaaa tak updateee blog . memang lama gila . rasenya last update masa seminggu naik sekolaah . lepastuh dah tak update laagi . busy memanjang kemain . well , dah lama tak update of koz banyak cerita yang hendak dicerita . naseb baik malam niee free . ade lah masa nak update . actually , aku baru abis exam . PK3 gituuu . tuh yang tak nyempat nyempat nak updaaaate . okay lah okay lah back to the topic urm last week 9 julai i think (sabtu) shasha ade buat birthday dia kat rumah atok diaaa . 

well actually shasha dulu satu sekolah ngan akuu tapi masa f2 kot dia pindah segamaaat . tapi kitaorang still kawan sampai sekaraaaang . bday dia 5 julai (selasa) tapi dia buat party ari sabtuu . sebenarnya aku macam tak boleh pergi takde siapa nak hantar since, bapak aku takde masa tuh . tapi nasib baik abang aku belum balik shah alam so, ape lagi kawtim ar ngan diaaa mintak tolong dia hantar . mood dia memang baik hari tuuu tuh yang dia nak hanatr amik akuu . shasha punya bday nie dia buat malam sebab sekali ngan kenduri .

yang attend party shasha nie aku , khalida , diyana , haizu , mira and dian . kalau kira kira memang tak ramaaaai . tapi kiteorang tetap bising . senang cerita kiteorang nie memang tak boleh jumpaaa mesti bising . 
aku samapi around 8.30 . aku pergi rumah khalida dulu then , aku jalan kaki dengan haziu and khalida pergi rumah shasha . rumah atok shasha dekat dengan rumah khalidaaaa . satu kawasaaan . sampai rumah shasha lepak kat bilik sementara ornag tengah baca yassin . dok memekak jek dalam bilik . 

lepas habis yassin mak shasha panggil keluar suruh makaaan . yeah makan timeeeee ! i love it . lepas makaaan ape laaagi tak sha lah kalau bday takde potong potong cake . okay lets the picture talk guys :)

dalam bilik !

godeh phone -.-

makan timeeee

:)

da siap makaaan 


khalida-hadirah-dian

birthday girl

brownies

tiup sama sama

kami 

dian :)

sayang mereka berduaaa

salah pandang cameraaa

kaaaaami

kaaaaaaami <3

brownies ditangan
shasha aneeza a.k.a birthday girl

tema :purple

just for you shasha


HAPPY BIRTHDAY TO YOU,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU,
HAPPY BIRTHDAY TO SHASHA ANEEZA,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU <3

okeyh shasha may all ur wish come truee :D . i love people in the picture . they colouring my lifeeee :) 

XOXO,
HADIRAH<3